Услови и начин на плаќање 

 

Услови и начин на плаќање за онлајн нарачки   

Производите кои што сакате да ги нарачате на нашата е-продавницата Krs.mk, можете да ги платите на неколку начини:  

 1. Плаќање во готово, при подигање на пратката 
 1. Плаќање со платежни картички (онлајн, за време на процесот на купување на страната) 

-Плаќање со готовина при испорака  

При подигање на пратка што претходно сте ја нарачале преку нашата веб-страница ww.krs.mk, плаќањето на нарачката се врши исклучиво во готово во дeнари во рацете на курирот на нашата партнерска курирска услуга ,,Тотал пост логистик“  што ви ја носи пратката. 

Ако забележите било какви нелогичности во врска со износот на плаќањето кога ја подигнувате пратката, а нарачавте користејќи ја услугата за купување со ваучерконтактирајте ја нашата онлајн  служба на 02 244 6315 или испратете email на [email protected] и [email protected] за сите нејаснотии. 

-Плаќање со платежни картички 

Вашата нарачка можете да ја платите користејќи платежна картичка од сите банки: Visa, Visa Electron, Mastercard,  Maestro (само доколку има CVV2/CVC код на позадината од картичката)   Картичката мора да биде одобрена од банката издавач за плаќање онлајн.   

Кога нарачувате онлајн, со избирање на соодветен начин на плаќање, ќе бидете пренасочени на страницата на Стопанска банка, која е заштитена и безбедна за овој начин на плаќање. Во ниту еден момент, информациите за вашата платежна картичка не се достапни на нашиот систем. 

На оваа страна треба да ги внесете следниве информации: 

 • Име и презиме 
 • Број на картичка 
 • Дата на истекување 
 • CVC2 / CVV2 код, што можете да го прочитате од вашата картичка. 

* Внесувањето и проверката на податоците се вршат исклучиво помеѓу корисникот на картичката и банката, а онлајн купувачот нема пристап до податоците што се разменуваат. 

Плаќањето не е можно во странска валута, но само во МКД. Плаќањето е можно со платежни картички на домашни и странски банки. 

Купувачот кој користи услуга за онлајн плаќање со картичка во e-продавницата Крш мора да ги исполнува следниве услови: 

 • Корисникот мора да има отворена корисничка сметка на веб-страница ww.krs.mk. 
 • Испорака на производи е можна само на територијата на Северна Република Македонија, на адресата наведена во нарачката. 
 • Само сопственикот на платежната картичка може да изврши уплата. 

Услови и начин на плаќање во продавниците на Крш, Carter’s и Original Marines  

 Можете да платите за производите што сакате да ги купите во продавници на Крш, Carter’s и Original Marines на неколку начини: 

 • Плаќање со готовина на каса 
 • Плаќање со картички за подароци (ваучери) 
 • Плаќање со платежна картичка 

-Плаќање со готовина на каса 

Кога купувате во продавниците за деца Крш, Carter’s и Original Marines , клиентот има можност да плати во готово на каса исклучиво во дeнари врз основа на тековните цени прикажани на купените производи. 

-Плаќање со картички за подароци (ваучери) 

Ако имате подарок картичка или ваучер Кршможете да платите за вашата набавка во продавницата Крш  со неаДоколку вашата сметка е помала од вредноста на ваучеротразликата ќе остане достапна за идните набавки и во продавницата и за онлајн нарачка преку. Доколку вредноста на вашето купување ја надмине вредноста достапна на ваучеротможете да ја платите разликата во готовина или платежна картичка. 

ЗАБЕЛЕШКА: Во секое време, можете да добиете информации од колегите на каса за тековниот статус на ваучерот за вашата картичка – ваучер, како и за периодот на важење.  

Плаќање со платежна картичка 

Kога купувате во детските продавници на Кршклиентот има можност да плати со сите платежни картички во локална валута на каса.  

 

Ви посакуваме успешен шопинг! 

Ваш Крш!