Gb Vaya i-size Plus with SensorSafe, Silver Fox Grey

36.999 ден Со ДДВ

Седиштето за автомобили Vaya i-Size GB Platinum ги исполнува најновите безбедносни стандарди. Може да се користи од раѓање до 4-годишна возраст, за деца од 0 до 18 кг. Седиштето може да се ротира за 360 °, со што ќе му биде полесно на родителот да го смести детето во автомобилот или да го пушти да излезе. Се препорачува седиштето да се користи во спротивна насока на патување што е можно подолго, бидејќи е најбезбедна позиција за патување, задолжително е да се задржи оваа позиција до 75 см во висина, тогаш е можно да се ротира седиштето во правец на движење. Седиштето е опремено со сензор за контрола на насоката на патување што спречува ротирање на седиштето ако детето не достигна 76 см. За да се обезбеди целосна безбедност за детето, седиштето има ER технологија, која ги намалува силите на вратот во случај на фронтален удар, потпирачот за глава паѓа надолу ограничувајќи ја изложеноста на вратот на силите на ударот, сe додека не се заклучи во позиција. Оваа технологија се активира само со седиштето свртено нанапред. Во која било положба седиштето на автомобилот е инсталирано, системот L.S.P е секогаш активен, т.е. заштитата од страничен удар, L.S.P. се извлекува и ги намалува силите на страничниот удар. Структурата на седиштето ги апсорбира силите на ударот, заштитувајќи го детето. Инсталацијата на Vaya е многу едноставна бидејќи е опремена со интегриран систем Isofix. Може да се подесуваат позициите со една рака во 5 позиции во спротивна насока на патување и 3 во насока на патување. Седиштето го следи растот на детето благодарение на потпирачот за глава прилагодлив на висина со 12 позиции. Безбедносните ремени со 5 точки имаат систем за магнетно заклучување што го прави навистина едноставен. Тој е одобрен според регулативата ECE R-129 за деца од раѓање до 105 см во висина.

1 на залиха

Спореди
SKU: GB619000011 Категории , , Ознака:
Бренд: Gb
Бренд: