Aton 5 Granite Black black

13.999 ден Со ДДВ

Aton 5 е седиште за автомобили за новороденчиња e опремено со оптимизиран систем за линеарно заштита од страничен удар (L.S.P.). Безбеден и удобен придружник за патување. Уникатните безбедносни карактеристики, како што е потпирачот за глава прилагодлив во висина со интегрирани ремени, кои ја подобруваат веќе исклучителната безбедност обезбедена од обвивката што апсорбира енергија и докажаниот систем LSP, во комбинација со новите комфорни. Новата функција ви овозможува да се постигне идеалниот агол на седење и осигурува дека бебето седи со совршено порамнети главата, вратот и градите. Ова значително го намалува ризикот од задушување од главата навалена нанапред. Ова бебешко седиште може да се користи или со појасот на возилото или со Cybex baza за лесна инсталација. Прилагодливиот потпирач за глава во 8 позиции со интегрирани ремени е уште еден елемент што придонесува за оптимална заштита на детето од странични удари. Висината на ременот автоматски се прилагодува според висината на потпирачот за глава, ставајќи крај на тешкото прицврстување и олабавување на ремените. Системот за безбедност во форма на Y се покажа како исклучително ефикасно и удобно решение, особено за многу мали бебиња. Мекото внатрешно перниче закачено на потпирачот за глава може да се прилагоди и на висината на карлицата на бебето. Линеарниот систем за заштита од судир (L.S.P. System), во комбинација со обвивката за апсорпција на енергија, ја апсорбира силата на удар од страничен судир. На Л.С.П. и неговиот раширен штитник ја распределуваат силата на ударот уште од првите фази, која потоа се апсорбира од флексибилниот материјал на седиштето. По неговата апсорпција од флексибилниот материјал на седиштето, струјата се исфрла подалеку од детето.

Нема на залиха

Спореди
БРОЈ: CY520000176 Категории: , ,
Бренд: Cybex
Бренд: